Hvor, hvem…HVA!?

Ja disse spørsmåla vil dukke opp under prosjekt digital ringperm…og mange flere vil jeg tro…

Prosjektets overordnede mål er å bidra til økt gjennomføring, og økt læringsutbytte for elevene våre (selvsagt). Andre mål er også å gjøre vurderingsarbeidet mer effektivt, noe som også vil være en fordel for elevene, men også for læreren 😉

Med prosjektet følger et opplæringstilbud i regi av digitalpedagogene. Åtte til ti lærere fordelt på ulike utdanningsprogram vil fra september 2015 få et ti-ukers krasjkurs i bruk av OneNote. Opplæringen vil først og fremst foregå over Lync.

OneNote

 

Til denne prosjektgruppa knyttes fem til seks lærere (50 totalt) som var med på introduksjonskurs i juni. Tanken er at disse lærerne også kommer i gang med bruk av OneNote i sin undervisning, og bruker læreren «sin» i prosjektgruppa som støtte og superbruker.

 

Nå har vi vært på dette introduksjonskurset, og tankene rundt dette er mange og delte.

For min del har dette med skylagring og OneNote vært litt rotete i starten. Jeg har vært veldig gira på å lære, men også vært veldig forvirra til tider.

Hvem kan se hva jeg lagrer? Hvem kan se hva jeg lager?

Jeg tror det er en vanlig følelse å ha, når dette er i startfasen tror jeg, og jeg gleder meg til å få litt mer grep om dette.

Det var litt forskjellig fremgangsmåte og innhold i de to øktene, men vi har fått introduksjon på blant annet:

  • Innlogging på office365
  • Laste inn/legge inn dokumenter i Onedrive
  • Synkronisere mot lokalt arbeidsområde Onedrive – skoletfk
  • Lage/opprette/slette grupper
  • OneNote classroom creator/klassenotatbok – vi blir forklart/vist de forskjellige funksjonene
  • Søkefunksjonen i OneNote – nytten av dette

(Hvis jeg har glemt noen punkter, så ta meg gjerne på dette og legg igjen kommentar i feltet under!)

Vi snakker om begrepet nøkkel, som er den nye epostadressa vår, og den som skal brukes når vi jobber med Office365. Den nye eposten vil se slik ut: brukernavn@skole.t-fk.no –> enter –>omdirigering til Telemark Fylke –> passord vi allerede bruker i Feide.

Den største forskjellen på å bruke onlineversjonen av Word, OneNote og lignende kontra den lokale som vi har på skrivebordet, er at inndelingene i programmet kan se litt annerledes ut. I tillegg vil skrivebordsfunksjonen(programmet) inneholde flere knapper, og det er mulig å utføre flere handlinger i den enn i onlineversjonen.

IMG_6906

Det er mye prøving og feiling, og mange spørsmål som dukker opp. Dette er helt naturlig når det er så mye man blir introdusert for på en gang, og hvis man ikke har vært så mye borti det tidligere.

 Dette var en liten og kort introduksjon, så får vi se hva som skjer i høst :) Jeg gleder meg! Håper ikke jeg er den eneste…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *