Kurs 1: Tekniske utfordringer

Første møte/kurs ble gjennomført på Skype for business.

Å koble seg til i starten tok litt tid, så neste gang (hvis mulig), er det fint hvis vi kan koble opp litt før.

Første online kurs 22. september gikk på å opprette en Klassenotatblokk. Dette i seg selv er en ganske enkel og selvgående prosess. Det som er vanskelig er å vite hvor man skal lagre, finne den igjen, og eventuelt kunne slette notatblokken man har lagd. Her er det en del fallgruver! Det er viktig å ikke miste motet.

Vi føler det har vært litt krøll i kommunikasjonen, og dette kan skyldes at Digitalpedagogene ikke har hatt helt oversikt over hvilke epostadresser vi bruker. Vi har nemlig to epostadresser. Den vi alltid har hatt med fornavn.etternavn@t-fk.no, og den nye som gjelder for O365 og som vi bruker som login for å opprette klassenotatbøker og få tilgang til Sharepoint på fylket sin server. Denne er bygd opp slik: brukernavn_feide@skole.t-fk.no.

Mange hadde ikke fått god nok informasjon om at det skulle være kurs…før i siste liten.

Vi får være tålmodige, og være forberedt på å møte noen tekniske utfordringer underveis.

Vi ønsker også bedre informasjon om når møtene skal foregå. Vi bør også prøve å få til noen økter utenom møtene med Digitalpedagogene.

Til neste gang er leksa å opprette en klassenotatblokk!

Uten navn

 

Vi skal også tenke igjennom hvordan vi ønsker å lagre ting i 365 i forhold til personvern, åndsverklov etc. Skal det være tilgjengelig i åpne eller lukkede områder? Hvordan skal vi videreformidle det vi lærer på disse kursene ut i avdelingene våre? Her ble det mange tanker og spørsmål, (HJELP he he) men det er vel intensjonen med denne formen for læring og deling.

Vi ønsker også at Digitalpedagogene er flinke til å svare oss på spørsmål vi stiller via mail, og via Onenote-dokumentet vi deler i dette prosjektet. Hittil er det blandede erfaringer på dette området. Vi trenger raskt tilbakemelding når vi møter veggen, ellers blir det vanskelig å fortsette å på veien videre!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *